Autor:
Andres Tennus

Pedagogicumi teemaseminar I: teadustöö tulemuslikkuse hindamine haridusvaldkonnas

Pedagogicumi teemaseminaril käsitletakse ühte õpetajahariduse ja haridusteaduste valdkonna arendamisel olulist teemat, registreerumisinfo edastatakse Pedagogicumi igakuise õpetajahariduse infokirja kaudu.

 

Teadustöö tulemuslikkuse hindamine haridusvaldkonnas


Seminaris tutvustatakse näitajaid, mille järgi hinnatakse teadustöö tulemuslikkust rahvusvaheliselt, ülikoolis ja Pedagogicumi tegevuskavas. Näiteks tehakse selgeks, mida näitab ajakirja mõjufaktor Web of Science või Scopus andmebaasis, Q1 või Q2 kategooria, kuidas leitakse, et artikkel kuulub 10% oma valdkonnas enimviidatud artiklite hulka ja kuidas on leitud, et TÜs on haridusvaldkonnas selliseid artikleid 13%. Vaatleme ka teadlasi iseloomustavaid tunnuseid nagu näiteks h-indeks. Lisaks sellele püüame aru saada sellest, mida näitavad ülikoolide valdkonnaspetsiifilised THE ja QS pingeread, millest lähtuvalt peaksime otsima PG tegevuskavale vastavalt kontakte TÜst tugevamatega, et ise edasi areneda. Sissejuhatuse teevad Margus Pedaste ja Kalmer Lauk. Järgneb arutelu, mille käigus kõik osalejad saavad jagada oma kogemusi ning on võimalik veidi sügavamalt keskenduda osalejaid huvitavatele teemadele teadustöö tulemuslikkuse hindamisega seonduvalt.

 

NB! Kui kuulud Tartu Ülikooli õpetajahariduse kogukonda ja infokirja veel ei saa, palun anna sellest märku Pedagogicumi koordinaatorile Tiina Tuhkur tiina.tuhkur@ut.ee

Foto on dekoratiivne

Mare Kitsnik: eestikeelsele õppele üleminekut toetav õppevara – kuidas tagada kvaliteet?

Tartu Ülikooli Narva kolledži õppejõud

Pedagoogiline konverets

Pedagogicumi kevadine suurseminar 27.-28. märts 2024

Pedagogicumi kevadine suurseminar Kubijal 27.-28. märtsil 2023.